Bybastun

IMG_7152

I januari 2013 hittades den gamla tvättstugan nere vid ån, överväxt och förfallen. En grupp människor i byn sökte och fick en Leadercheck (EU-bidrag) på 20 000 kronor. Varje torsdag träffades vi för att renovera den gamla stugan. Efter sex månader stod en vedeldad bybastu färdig, och har sedan dess använts flitigt av alla som vill i byn. På onsdagar är det allmän bastudag, och utöver det kan man boka den till sig och sina vänner.

leader

Kontaktperson Claes Blixt 076-806 22 83

 

 

4 comments for “Bybastun

 1. Joakim
  juni 3, 2014 at 1:07 f m

  Tänk att det där ”gamla skjulet” och jag har bott grannar i nästan 25 år!!! För det måste väl vara vid ”stationen”? Jag slutar aldrig att imponeras av er entusiasm, fantasi och påhittighet. Unik i sig! Därtill har ni förmågan att i realitet göra verklighet av allt!!! Jag har alltid varit stolt över att komma från Uddebo – världens centrum. Nu, först nu, börjar jag förstå varför…Det är, har alltid varit, och kommer alltid att vara – något speciellt med det samhället! Sannerligen! All heder åt er som får ”en bortglömd by” att åter blomstra!

  • Uddebo
   juni 5, 2014 at 9:49 f m

   Jajemän, det är skjulet du tänker på! En gammal tvättstuga är det ju, gemensam för ett par familjer som bodde i husen runtomkring, kanske i ditt hus! Tack för dina fina ord! Har du använt bastun än?

   • Joakim
    juni 30, 2014 at 11:04 e m

    Blir en kanotpaddling i sommar så får väl stanna till då och ta en bastu…

    • Uddebo
     juli 2, 2014 at 9:22 e m

     Gört!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *