About Uddebo

Uddebo is a small village in Sweden, about a 100 kilometer’s drive from Gothenburg. It used to be the center of a region focused on the textile industry, but with the closing of its factories it fell into bad reputability and house prices plummeted. Eventually, this lead to an influx of new people looking to get out of the ever turning hamster wheel of capitalist society. Uddebo is now a small but burgeoning cultural center where locals and their friends are creating a shared space for cultural events, community life and experimental projects. Classes, lectures and workshops are held on topics as diverse as music, politics, and carpentry; cars are shared, small affordable houses are being planned, canoes are being paddled and art is being made.

The Yellow House is an old factory building in the middle of Uddebo that is being restored in order to become a café, studios for the local artists and a retail store for handicraft and art.

4 comments for “About Uddebo

 1. Jimmy
  januari 5, 2016 at 4:06 e m

  Hej!

  Tycker detta verkar en mycket fascinerande plats och vill gärna komma på besök! Jag är studerar just nu på kungliga konsthögskolan (performance art) och har sysslat med lite av varje i konstväg (teater, video, foto, måleri, lajv). Hoppas först och främst att ta del av vad ni gör, men vill gärna också skapa något tillsammans med intresserade. Hoppas vi hörs!

 2. Andreas Geitz
  september 9, 2015 at 12:37 e m

  Hej Uddebo!

  Jag är en resande man som letar efter någonstanns att tillbringa vintern, kanske längre (: Ett litet skrymsle eller liknande i någons hus passar ypperligt.
  Jag har aldrig varit i Uddebo men efter att tittat lite på sidan och läst runt har det lämnat mig med en väldigt varm och fin känsla. Planen var att tillbringa närmaste tiden i Järna, men ibland vill hjärtat annat (:

  Kram /Adde

 3. oktober 23, 2014 at 3:44 e m

  Hej!
  Jag var på ett möte om ett kommande bygge i Herrljunga och fick höra om er. Jag lystrade direkt och kontaktar nu er för första gången för mer info. Jag vill gärna komma och besöka Uddebo och känna in om detta kunde bli platsen för mitt kommande nya hem. Jag planerar att flytta ut från Göteborg när jag hittat rätt plats. Läste om bygget av nya småhus och det lär väldigt intressant. Jag kan tänka mig att köpa något som har ett rimligt pris.
  Jag är en kreativ och positiv person som har hunnit göra en hel del i livet i form av kreativt arbete med dans och musik mm. Har rest till Indien 7 gånger och många andra länder. Resorna har berikat mitt liv mycket.
  Jag är f.d Danspedagog/Koreograf (Danshögskolan, Stockholm) Yoga/Meditationslärare sedan 1999. Jag är även Reiki Karuna Master Teacher, Chakraflödesmassör enl. Ambres, 1991. Jag skriver Musik/Text och sjunger, spelar piano. (Har nyligen sänt in mitt bidrag till Melodifestivalen…) Jag sjunger i en stor kör med 300 sångglada en gång i veckan och är även med i en mindre grupp från samma kör som har externa framträdanden på Bröllop mm tillställningar. Är solist i denna stora kör.
  Jag har en längtan tillbaka till landet Mitt ursprung är från Finland, Lappland. Jag har bott i Sverige sedan 1976. Jag fick precis besked om att jag blivit svensk/finsk medborgare ( har dubbelt medborgarskap ).
  Det låter så trevligt med era ideer och allt det kreativa på Uddebo. Jag skulle kunna bidra med en del med mina kunskaper och erfarenhet. Jag tävlar inte med andra. Alla får vara duktiga i allt som tilltalar dom. Mitt fokus är på att vara en kärleksfull ljuskälla och en trevlig vän. Jag har mediterat sedan 22 års ålder och anser att andlighet är en viktig del av livet. Mooji är min stora inspiration och Mästare. Ja, då har jag presenterat mig och vill ödet att jag hamnar på Uddebo så blir det så ♥ Sänder er alla Stjärnstoft och glädje! ♥
  Deva Katriina Ananda Arvola.

  • Uddebo
   oktober 25, 2014 at 7:49 f m

   Jättekul att du är intresserad av uddebo! Det är en fantastisk plats att bo på! Jag skickar ett mejl direkt till dig så kan vi väl styra upp ett studiebesök :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *